2018. november 16. pénteken, 10 órakor került sor a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrumának Juhar utcai működési helyén felépített gumi burkolatú sportpálya átadására.

A Centrum munkatársai 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Decathlon által meghirdetett Tízpróba Magyarország Kft. “Sportból a legtöbbet! 2018.” pályázatán.

Az iskola udvarán egy 105 négyzetméteres (14m * 7,5m) gumiburkolatú pálya került kialakításra, melyet 4 méter magas labdafogó háló ölel körbe.

Ez a pálya lehetőséget biztosít az autizmus-spektrumzavarral élő gyermekek strukturált környezetben történő mozgásfoglalkozásainak megtartásához.

A sportpálya két alapvonalán 1-1 futball kapu elhelyezésével, egy állítható magasságú kosárlabdapalánk felhelyezésével és egy mobilis röplabdaháló segítségével három új labdasportág is bekerülhet a mozgásnevelés / testnevelés tantárgy oktatásába.

Az elkerített pálya protetikus környezetet biztosít nagymozgásos játékokkal való megismerkedésre, az álló- és futóképesség fejlesztésére, valamint az alapkészségek további ügyesítésére.