Húsvéti kenyér és kalácssütő nap

  1. 04. 10.

Húsvét közeledtével felelevenítettük népszokásainkat és a magyar gasztronómia lehetőségei közül a kenyér és kalácssütés rejtelmeibe kaptunk betekintést. Gyermekeink részére a molnár és pék szakma valóságosan is testközelbe érkezett, mert megnézhették a gabonát őrlő malmot, tapinthatták a frissen őrölt lisztet és korpát, valamint láthatták üzem közben a sütőkemencét.  Maguk is gyúrtak kenyér-, illetve kalácstésztát és látták amint a pék kisüti azt a kemencében. Nagyobb fiúk örömmel segítettek, motiváltak lettek és többen is mondták “lehet, hogy pékek lesznek”.

A húsvéti kenyér és kalácssütő napot minden gyermek számára élvezetessé szerettük volna tenni, ezért különböző állomások segítségével megmozgattuk testüket-lelküket és szellemüket. Nagyon örültek a mozgásos és fejtörő játékoknak.

Több gyermek visszajelezte, remekül érezte magát, nagyon elfáradt, este hamar elaludt.

A program szervezője: Sendula Ferenc

Köszönjük!