Szülői kezdeményezésre szerveztük meg 2015. szeptemberében a fejlesztő nevelés-oktatást végző csoportokban, hogy eljussunk az Alma együttes koncertjére. Az alábbiakban két szülő beszámoló foglalja össze az élményeket:

„Gergő csoportjával az Alma zenekar koncertjén jártunk Kecskeméten a Hírös Agórában. Nagyon jó helyen ültünk, kényelmesen elfértünk, babakocsit is be lehetett vinni, a jegyszedő hölgyek is nagyon segítőkészek voltak. Megmondom őszintén, ahogy elkezdődött az első szám, nekem kicsordultak a könnyeim! Olyan megható volt, hogy a gyerekek mennyire élvezték a zenét, és bizony mi szülők és pedagógusok is. Biztos az is közrejátszott, hogy ilyen helyen még nem igazán jártunk. A koncert végére pedig hab a tortán, hogy még az együttessel is sikerült egy közös fényképet készíteni. Ez egy maradandó élmény mindenki számára, remélem lesz még folytatás!”(Barabás Zsófia, Gergő édesanyja)

„E tanév szeptemberében a gyermekeink, Ákos és Jázmin iskolai csoportjaival szerveztünk egy látogatást a Művházba, az Alma zenekar gyermekkoncertjére. Az élmény várakozáson felüli volt! Az együttes nagyon jó hangulatot teremtett, és bevonta a műsorba a gyerekeket is, amennyire lehetett. A zenekari tagok nagyon szívélyesek voltak, mert a koncert végén közös fotó is készült a csoporttal. Nagyon fontosnak tartom a zene szeretetét, az ilyen sérült gyerekeknél meg pláne, akik kevéssé, vagy kivülállónak alig észrevehető módon kommunikálnak. És azt is fontosnak tartom, hogy legyen lehetőségük  hasonló gyerekprogramokra eljutni - ne szeparáltan éljék a kis életüket, mert  így számukra is jobban kinyílik a világ. Ezekkel a gyerekekkel nehezebb az élet, az otthonon és az iskolán kívül nem járnak sehova, mert még a közlekedés is sok esetben elég körülményes. Ezen felbuzdulva tervezzük, hogy a következő gyerekkoncertre is elmegyünk, amikor Halász Judit jön a Művházba. Nagyon jó élmény volt!”(Slonszkiné Sódar Beatrix, Ákos és Jázmin  édesanyja)


 

A koncert után a szülőkkel közösen határoztuk el, hogy az iskolai papírgyűjtésbe bekapcsolódva teremtünk anyagi fedezetet a decemberi Halász Judit koncertre. A papírgyűjtésbe aktívan bekapcsolódott Gergő lakóhelyének kisközössége is (Fülöpháza). Erről a páratlan összefogásról számol be a Petőfi Népe 2015. nov. 02-i száma. Több mint három tonna papír gyűlt össze a Szivárvány csoport javára. Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást, segítséget! 

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/az-egesz-falu-papirt-gyujt-gergonek-636573