Óvoda Intézményegység hírek

Bábszínházban jártunk:
Az Óvoda Intézményegység Őzike, Méhecske és Pillangó csoportja a Ciróka Bábszínház bérletes előadásait látogatja. Az első „Az ördög három arany hajszála” című előadás volt. A gyerekek nagy izgalommal készültek a programra, ami nagy élményt nyújtott mindegyikük számára. Még két alkalommal fogunk a bábszínházba látogatni ebben a tanévben.
 

 

 Hurrá hétfő! 
 

Október 19.-én 15 órakor az Óvoda Intézményegység pedagógusai és asszisztensei a ”Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” című mese előadásával lepték meg a gyerekeket és kollégáikat. Minden érdeklődőt szeretettel vártak az aulába, amely a színes, szép háttérnek, a gondosan előkészített koreográfiának és a humoros előadásmódnak köszönhetően igazi színpaddá vált, nagy örömet szerezve ezzel a közönségnek. Hasonló előadásokat tervezünk havi rendszerességgel a „Hurrá hétfő”címmel szerveződő programjaink során.


 

Őszi témahét:

Október 15-től 21-ig csoportjaink részt vettek a „Kontyos- kendős Ősz- anyó” intézményi témahét színes programjain. A hét folyamán kedves nyitóműsort mutattak be az iskolások, színes feladatokkalaz ősz terményeit, gyümölcseit és jelenségeit szemléltették, érdekes mozgásos és gondolkodtató feladatokkal várták gyermekeinket. A pedagógusok Sün Balázs meséjének előadásával kedveskedtek, melyet a nagy sikerre való tekintettel kétszer is bemutattak.  Az ősz jegyében elkészült színes plakátokat,levél-és terménymunkákat csoportonként oklevéllel jutalmazták. 

Családi nap az Óvoda Intézményegységben

Az Óvoda Intézményegység már hagyományos „Családi nap” rendezvényét október 2-án tartottuk az intézmény sportudvarán. Változatos programmal vártuk az érdeklődő családokat. A vidám mozgásos versenyfeladatokat a szülőkkel, nagyobb és kisebb testvérekkel együtt végezték óvodásaink. Volt kézműves foglalkozás és arcfestés is. Utána az asztaloknál frissítő, gyümölcs és sütemény várta a fáradt versenyzőket. Oldott hangulatú beszélgetéssel folytatódott a délután. A szülők egymással és a nevelőkkel megoszthatták gondolataikat, véleményüket, felmerülő kérdéseiket. A program jó hangulatban késő délután ért véget. 2015.10.02.

 

 

Műhelymunka

Az Óvoda Intézményegység pedagógusai - az Önértékelési kézikönyv alapján - műhelymunka keretében dolgozták fel az intézmény Pedagógiai Programját, Szervezeti és Működési Szabályzatát. Három csoportban, team munkában Zajlott a tevékenység. Kellemes hangulatban telt a nap, új kollégáinkkal is kötetlenül, jó hangulatban ismerkedhettünk meg. 2015.09.28.

Vadaskertben

Az „Állatok világnapját” az Óvoda Intézményegység és a Fejlesztő nevelés-oktatás csoportjai a helyi Vadasparkban tett látogatással ünnepelték. A DAKK segítségével kényelmes Mercedes busszal utazhattunk háztól- házig. Nagy öröm volt a gyermekeknek a ritkán látható állatok megtekintése. A legnagyobb sikere az állatsimogatónak volt, ahol megérinthették gyermekeink a kecskéket és bárányokat. Nagyon hasznos és kellemes élmény volt ez a délelőtt mindannyiunk számára. 2015.10.01.